Wednesday, August 31, 2005

Happy Independence Day,Malaysia!!!

31st August 2005 M.E.R.D.E.K.A...proud to be Malaysian
Happy Besday to my beloved sis, Aina and wedding wish to all groom out there!

me still in office..completing final integration..damn tired!
7.00am going back to my hometown, my sister is getting married this coming
Friday and reception will be next day.. a lot of things to clear cut!

Farewell to my beloved Bee; and Yeng will leaving Kompakar too ;(
I'll alwiz miss both of you..thank for sharing this friendship..
Good luck in your future undertaking! Hope we can spent time together again....

Summer has come and passed
The innocent can never last
wake me up when september ends

like my fathers come to pass
seven years has gone so fast
wake me up when september ends

here comes the rain again
falling from the stars
drenched in my pain again
becoming who we are

as my memory rests
but never forgets what I lostw
ake me up when september ends

Tuesday, August 30, 2005

D-K-U-K

Dari Kekasih Untuk Kekasih

Entah berapa kali
Kucuba membohong hati ku ini
Hebat dilanda Rindu padamu
Namun semua alasan
Rapuh bagaikan awan berarak
Yang memang tidak pernah abadi
Dan terlalu cepatnya berlalu
Pabila di giring angin
Dan mudah pula layu

Selepas ia melimpahkan
Titis-titis ehsan
Kini hatiku sangat terdesak
Untuk memilikimu
Agar bisa aku meneruskan
Sisa-sisa hidupku ini
Seperti manusia yang punya kekasih
Yang punya kekasih

..i love this song..touching... meaningful ;)

Sunday, August 14, 2005

12 hours a day-7 days a week

..........argggggggggghhhh

tired+numb+tight+depress...
struggling over past two week....catching the deadline

me, 11.30pm (Sunday) still in the office :(
(atie getting nut and cute..heheheh)

whats next...?
yeah... talk to my machine, sync code & model to CVS
last error.. one more to wrap!!!

thank for those understanding person behind me

Tuesday, August 09, 2005

yang pergi...

Bismillahirahmanirrahim

selepas zohor aku menerima panggilan dari seorang kenalan yang kerap menelefon aku kebelakangan ini(semenjak dia naik taraf menjadi ejen)..awalan perbualan agak ceria, dan dia bercerita tetang kedatangan nya ke opis lama dan bertemu dengan rakan sekerja dahulu..satu satu nama yang disebutnya

dan kemudian dia menanyakan aku.."eh jesse, ingat tak kedai yang kita selalu makan time lunch dulu..tepi office?"
sambung..."..kedai tue dah tutup lah..sebab owner dia Kak Arah dah meninggal.. beberapa bulan lepas..accident.."

ya Allah..terkedu aku sekejap..serta merta otak aku terbayang muka arwah,Kak Arah yang amat disenangi oleh pelanggan-pelanggan setianya, serta kedai makan yang kami gelar sebagai "pondok atau banjir"..hati aku menjadi sayu..aku rasa lebih kurang 1 tahun aku tak menjejaki ke gerai Kak Arah, berita pemergiannya pulak yang aku terima...dulu aku kerap makan di sana time lunch...nasi goreng (kongsi dgn Izan sebab banyak & tak habis) dan fresh orange yang sedap..mana nak cari gerai melayu dengan makanan yang murah, rm2 boleh dapat 2 -3 jenis lauk ngan air sirap..

aku mendoakan semoga roh arwah ditempatkan di kalangan orang yang solehah

aku pun bulan ni mengalami banyak "kehilangan" dalam diri...aku tak tahu lah macammana situasinya kalau lah aku kehilangan orang yang tersayang...;(
so, aku tekad akan sentiasa bertanya khabar tentang orang-orang yang sekeliling aku
my family, friends, my lover and whoever attach with me..sebelum terlambat

iyelah, soal ajal maut nie ditangan Allah..hari nie kita nampak sihat, entah-entah esok lusa kita atau dia takan dapat bersua muka lagi..selama lamanya

AMIN

Saturday, August 06, 2005

harga sebuah kehilangan

...hari ini Sabtu, aku masih bekerja dan menulis sesuatu yang common dan berbau agak "blues"

kita akan rasa sepi, rasa kehilangan besar apabila sesuatu yang dekat dengan kita semakin "jauh", perasaan tue memang sukar amat untuk di"explain"kan..
kenapa lah tak menghargai benda yang ada depan mata..bila tiada barulah rasa betapa berertinya ia, betapa berharga nya ia..

dari satu kehilangan, akan mengajar diri supaya menjadi insan yang menitikberatkan pertimbangan serius dalam kehidupan...

terasa nak tulis panjang...tapi masa tak mengizinkan dan hati rasa sayup-sayup

dahhh...