Saturday, September 24, 2005

seharian

...aku separuh hari berjalan sekitar kl...naik train.. turun train..mata skarang pun dah layu..penat+sleepy
hari ini dapat memanjakan diri, tapi tak dapat beli barang yang dicari,
hubungi orang yang tak berjaya dihubungi..jenuh menukar syiling pakai pay phone..

pengajaran yang aku dapat
-keluar bersendirian sebenarnya akan membuatkan diri anda "lost". ..
walaupun anda bebas hendak ke mana dengan sesuka hati
tapi akibat terlalu taksub hendak terkejar ke semua tempat,
anda akan termissed something yang penting! lagi satu duit
akan keluar seperti air..goshh!
..furthermore berjalan seorang diri di kl (esp pompuan) banyak
mendedahkan diri kepada risiko yang kita tak jangka coz we meet a lot of stranger out there!
-berjaya buat sesuatu yang puas hati..takan menyesal walaupun bit gamble!
jangan anggap sesuatu perkara itu menyusahkan sekiranya anda suka melakukannya..
alwiz be passionate in wateva u r doing...

sekarang pukul 10:35pm, tadi terdengar result Malaysian Idol season 2, si Daniel tue pulak yang menang!
apa daaaa..cian Nita..

nak balik tidorlah... sambil layan lagu Iwan Fals,
dahhhhh

yang terlupakan

denting piano
kala -jemari menari
nada merambat pelan
di kesunyian malam
saat datang rintik hujan
bersama setiap bayang
yang pernah terlupakan

hati kecil berbisik
untuk kembali padanya
s'ribu kata menggoda
s'ribu sesal di depan mata
seperti menjelma
saat aku tertawa
kala memberimu dosa
ooo...maafkanlah
ooo...maafkanlah

rasa sesal di dasar hati
diam tak mau pergi
haruskah aku lari dari
kenyataan ini

pernah ku
mencoba tuk sembunyi
namun senyummu
tetap mengikuti

Tuesday, September 20, 2005

disconnected

..rupa nya susah kalau tak ada perantara bila hendak berhubungan dengan dunia luar..
this is what happen to me....
hp aku rosak..uwaaaaaaaa...terpaksa lah tunggu hujung minggu nie nak pi perbaiki..dan banyak gak cerita yang aku termissed tentang kengkawan...
so kengkawan yang tak dapat contact aku....di maklumkan aku hanya berjaya dihubungi awal minggu depan...

firstly, congrats to Zam on ur engagement...akhirnya ketemu juga jodoh pilihan hati..:)
my dear baru shifted to Pandan..nanti senang aku melawat umah baru ko k..

my life macam biasa...nothing special, maybe hujung minggu nie nak pergi "memanjakan" diri..
minggu lepas aku kesempatan tidor yang cukup banyak..berkurung dalam rumah dan menonton cerita dari seberang bertajuk "VIRGIN"..tentang gadis bawah umur yang mengalami depresi berat..
cuma takada subtitle..aku kureng paham dialek yang dituturkan..aku suka watak Biyan dengan

panggilan "Bi" (i love this nick too :)..aku quote satu dialog dari watak cikgu si Bi :.."jangan pernah melakukan
hubungan Seks tanpa perasaan cinta dan tanggungjawab..", ya memang nyatanya statement to 100% betul
tetapi dlm culture masyarakat sekarang seem everybody mengenepikan kebenarannya...sayangggnya


aku lately selalu berfikir tentang nilai sebuah perhubungan....hubungan antara manusia ..hubungan
antara manusia dengan alam, dengan PENCIPTA..semestinya unik dan universal...

tapi kenapa certain orang simply mendefinekannya sebagai satu yang complicated???
terpulanglah...

Tuesday, September 13, 2005

...penat

uihhh... dah lama tak update blog...aku sensorang kat opis nie..bebudak dah balik,almaklumlah
kerja depa dah siap..tinggallah aku sorang terkontang kanting menyiapkan screen Financial yang "simple"
tue..cuma aku rasa tahap "kelembapan"aku dalam programming makin menjadi jadi..memang aku admit
im not born to be a good coder or marvellous designer!!!aku sendirik sekarang tgh blur nak quit this job
and try to change my line of career..tak pasti


pagi tadi after meeting siap kena bagi "surat tunjuk sebab" apasal buat kerja terhegeh hegeh..#$%@#
arghh tekanann makin menjadi menjadi..memang aku dah sampai tahap give up nie...nak bungkus kain baju
dok ngan mak and apak kat Ipoh..!!!Ma pun dah retried within 2 weeks nie...udah cukup lama Ma bagi
service kat governmnet..almost 30 years..sekarang boleh relak and berhoney moon ngan apak..mesti apak tak bosan dok umah lepas nie..sori ma,impian mu nak tengok anak anak jadi orang kerajaan tak kesampaian
Insyaallah tolong doakan anak mu yang sorang nie..kalau murah rezeki dapat sangkot mana mana
badan kerajaan..


tetiba aku rindu sangat kat sesorang..my sister Alang,dah kawen pun dia ngan mat kelate..last weekend
penat sungguh pi travel KL-IPOH-KELANTAN..patah pinggang siap tersesat sesat lagih..aku gembira untuk
akak aku nie..just tak tahan bile makcik makcik dok tanya "julie...bila lagi...kalau kawen nanti tema color aper.."

aku buat muka dekkkk ajer..

perasaan sekarang?kucar kacir..tapi aku try to be control and calm myself..tak penah jadik sesenyap sangat
bila kat opis..muka kelat giler..no mood, ingat weekend nie nak pinjam camera canon SLR kak lang..
nak tangkap gambar cun cun pasal "cinta"..heheheh excited nie


bulan depan dah puasa..cepat ajer masa berlalu dan aku rasa 3 tahun ke depan pun bukan nye lama benor nak menunngu kan?..tapi bulan depan banyak special occasion..kepala nie ligat nak plan benda benda best utk
sesorang yang best..just wait and see

dah lah..tak tau nak tulis aper..need somebody to chat to