Thursday, March 16, 2006

"semalam yang hangat"

memang sukar nak predict sebarang "possibility" yang datang dlm kehidupan...
yang tak disangka sangka mai bergolek
setiap kebarangkalian pasti akan datang dan kita hanya perlu menolak atau menerimanya...tapi selalunya mesti terkandas tatkali hendak membuat keputusan yang tepat!

aku pikir dalam hidup kita sebagai manusia regardless of gender, mesti ada "sesuatu dan satu" yang paling sukar kita hendak resist, tepis atau lepaskan...macamana maha hebat nya kita berkata TIDAK atau NO-NO,
kita akan cair dengan kelemahan sendiri..begitulah...


orang ni macam macam...dan aku makin naik takut hendak berdepan dengan perfect strangers, esp. manusia yg mengalami internal self-conflict, 'emo' tak pasal pasal, people who living in lie, selfish, pretender, busy body, 'hijacker' dan terlalu obsessed tentang orang lain... "physcotic"//
memang betul ..no man is an island, we r just human!

2 3 malam tak dapat tido lena...mengigau kot!
apa nak buat? well, maybe nak jumpa journalist comel yang baru balik from s'pore...wat a story gurl?live telecast, topic apa yang hangat..?mmmm, how abt.."clandestine love" ?

Sebelum engkau ke mariTiada resahTiada khuatir
Menjelang kemesraankuYang di rinduHanya syahdu
Mengapa ituMahu jadi temanMahu jadi kekasihSelamanya...oh...
Aku bukan lagi mainan duluTelah kucampakkan kau ke mana
Ke lautan hitam yang ku tahuPasti kita tak jumpa
SemalamItu semalamHari ini aku hidup
Dalam dunia yang aman
KenanganKita lucutkan
Kita bakar sama-samaPengalaman hidup

Wednesday, March 01, 2006

b (e)/(a) ngang

Permulaan march…keadaan tak begitu baik..banyak mood mood yang distracted akibat anasir, “pembawakan luaran” dan biasan manusia manusia lain yang bangang+menggelebah...
Insan-insan yang immature yang terlalu emotional dalam menghandle sesuatu benda atau situasi.

Incident best fren aku…she is a good journalist, only seeking a truth, last last kena “hantam” pulak! Inilah lumrah dunia entertainment, originality became a 2nd hand value! aku cuma ordinary person yang menerima input hiburan..,terlalu naïve untuk bercerita hal hal yang luar dari profession aku..takot takot tersasar...
From my humble opinion, everybody have own rights to speak out anything they curious to know!

Thru blogging misalnya, menjadi platform untuk share something…yang mana penulisan dan idea menjadi sumber pertama paling ORIGINAL, came from reliable resources..deep from the heart…orang lain mana tau nak baca hati orang lain kan?
so..cuba memberitahu sesuatu, dalam tak memberitahu…

aku hairan kenapa sesetengah orang senang2 nak mengandaikan orang lain selalu bersangka buruk terhadap diri mereka..(betul ke susunan ayat aku nie?)
hermmm…takan aku nak menjawab “who cares?”…nampak sangat aku arrogant person!
Tapi aku nak stress kat sini, selagi kita bersusah payah nak satisfy perasaan semua org...selagi tue kita akan failed dan end up frust sorang sorang…dan sampai satu tahap kita akan bosan, lemasss… kemudian akan kembali rasa selesa dengan apa yang ada!

memang ada rasa hilang yang ketara, hilang “inspirasi” yang memberi aku inspirasi selama ini…bukan senang nak jadi “gud listener”..sebab tukang mendengar tue semestinya seseorang yang naturalnya memang suka mendengar cerita orang..bukan setakat berpura pura untuk memenangi hati!

.
.
.

Full stop