Thursday, February 05, 2009

blog '09

kalo rumah 6 bulan kena tinggal mesti bersawang2...serupalah dengan blog gua yg telah ditinggalkan tak terupdate..surprisingly ada gak makhluk2 yg melawat blog aku nie rupanye..siapa ek? peminat misteri kot..apa-apa tengkiu so much coz drop by, read my lines...gua sebenarnya sangat sangat lah tak ada desire utk menulis...mood dia dtg mcm 'choc fudge' and sumtimes my ideas tak leh translate dlm bentuk word..tak kesampaian,
blog aku ni pun dh masuk tahun ke-6..wahhh, mcm tak percaye jea...

mybe aku rasa since started wearing braces, mood nak bercerita dan menulis pun fade..ya allah, sakit betul rupanyer memakai 'gigi besi' nie...aku pakai on 1st week puasa last year...then after almost 5 month pakai, aku dh lost abt 7.5 kg..arghh tensen gile, for couple of month langsung x berupaya makan nasi, bukan sengaja suka tekak tak nak makan, tapi memang payah nak makan..langsung tak leh bite..last week aku sempat join event AKAR kat shah alam, jumpe sekejap dengan geng2 sifoo, terkejut depa tengok aku dah kurus mcm kena penyakit aneroksia..huhu

skrg ni alhamdulilah, aku bedal ajer makan ayam, nasik n my fav. waffle ice cream, kang tak jaga makan kang takot kena penyakit 'hati'

aku rasa aku nak touch up sikitlah design backgrnd blog aku, baru semangat nak update post..ni pun aku amek masa yg agak lama baca cerita2 blogger yg lain, so bikin aku teruja n terinspired dgn perkembangan hidup derang..

nak bercerita pasal apa ek?haa..on business side, alhamdullilah last year was a great year, aku dpt close few deal dgn prospek client yg baru...untuk tahun 2009 ni, uncertainty in economics buat aku nervous, tapi aku percaya kalo kita put 200% effort, kita akan dpt balik 200% or even more...insyallah, this year put extra commitment and be proactive, preserve more cash and gain property!

sentuh pasal bab cinta memang tak kesudahan...memang rasa sunyi and lonely kalau tak ada teman XY nie...tapi bila dah masuk liga 30an, aku harap aku takan lagi mengalami rasa berdebar-debar and kejutan elektrik apabila jumper ngan orang-orang baru..cukup-cukup lah dengan apa yang ada.. bukan memilih, tapi kalo hajat kesampaian nak yg 'upgrade' sikit dr segi accountability and reliability...dia yang menyempurnakan sesuatu yg kurang sempurna

ada sorang kwn terbaik, cik sopia, ckp yang aku penuh dgn kasih sayang, tapi kasih syg yg ada ni cukup berkualiti ke or sekadar nak ilangkan rasa bosan dan mengisi kegembiraan yg sekejap?

tahun ni ramai kawan-kawan yg akan naik pelamin or extending their family members, untuk adik aku si konim, terima kasih sebab dah berjaya menyempurnakan tanggungjawab sbagai seorang anak yg solehah...nak tunggu akak ko ni kawen, selamatlah, entah berkurun lagih...

lately, semenjak aku pindah to kelana jaya, aku dpt hirup udara baru dan menjadi peneman kepada kengkawan yg nak menghabiskan sisa-sisa bujang, chill out at new club, dress to impress and flirting with ambience, sound & music... wink wink.. :)

well, i work hard and play hard too...

3 Comments:

At 11:05 AM, OpenID imranabduljabar said...

weh jesse my fren!

selamat kembali berblog...
jangan plak lepas ni ko buat sarang lagi kat sini...huhuh

 
At 6:36 PM, Blogger jess ryamin said...

Emm Jesse? emm kau rupa nya...
nasib nama aku jess

heheh nice meet u heh

 
At 12:41 PM, Blogger army4war said...

aku saja masuk.. kibas sawang... hoh.. hoh.. hoh..

 

Post a Comment

<< Home