Monday, June 15, 2009

beautiful Disaster!

ni dah masuk setengah tahun 2009, achievement in business duing well but possession in life still mcm roller coster

konim getting married last month, alhamdulillah terima kasih lah adik kerana melangkahkan bendul aku..at least mak dan apak dah lepas satu bab, nasib baik lah bulan 5 tak ada project, so dapatlah aku fokus dgn bab2 nikah kawen adik aku...dari ipoh ke kuantan untuk sanding belah laki dan terima kasih pada mak wa yg prihatin dengan keadaan anak sedara mu ini..huhu
(updated) blog pics wedding si konim leh tgk kat sini http://azimfoto.fotopages.com/

30 tahun satu titik berubah, mcm si sopia cite cite...tapi kalo tak berubah lagi tunggu lah 10 tahun dan seterusnya...kalo masih liat nak berubah by the time umur 60 tahun siap sedialah untuk 'disembahyangkan'...

mak dan apak ada serious plan nak pindah ke area banting, senang dekat dengan anak2...dan aku lah satu2 calon anaknya yang melepasi tapisan awal untuk tinggal bersama mereka...adoi, aku tak reti lah nak bagi alasan nak mengelak, tak naklah create another sin menderhaka pada mak, dh 13 tahun gua dok asing ngan parent tapi bila kena panggil dok balik terasa satu macam bila umur dah tua-tua gini..wah sedihnya terpaksa meninggalkan bandar ipoh

bulan mei and next couple of month before puasa jadual kerja n xtvt sosial agak padat...end last month, aku menyempatkan diri turun ke a famosa resort melaka, ke party freedom...event quite happening, objektif utama ke sana nak feel the music n enjoy the lite, noting else...but benda2 belakang tabir pulak yang jadik, sanggup aku dok dlm keta dari kena raid dek polis...nayaaa ajer (satu pengajaran yg buat kali ke berapa juta pun aku x kira)

mood untuk tulis report training program di kuantan sekarang berada di tahap ZERO...ini disebabkan oleh gangguan dan pengacau yang mcm @#$%^&!#

di bawah merupakan hipotesis aku atas apa yang berlaku lately:-
1. Orang yang paling kita sayang, kadang-kadang akan jadik unpredictable person yang sukar kita percayai
2. Lelaki merupakan makhluk Tuhan yang suka bergosip dengan kaum sejenis mereka dan akan 'mengexaggerate' satu cerita sehingga menjadi satu citer fiksyen n tahyol semata-mata (dlm kata lain turn to be fitnah)
3. Kawan boleh dituduh sebagai 'kawan makan kawan' walaupun perkara itu tidak benar
4. Perkara aib dan keburukan seseorang merupakan cerita yang paling best untuk diceritakan kepada orang lain sekiranya tukang karut tue mempunyai dendam dan niat jahat
5. Setiap orang mempunyai 'tendency' utk menafikan perkara salah yang mereka lakukan
6.cinta boleh jadik satu disaster yang menjahanamkan hidup (kalo x kena gaya)

Yang pasti, lepas ni aku memang perlu berhati-hati dalam mengenali kawan baru atau nu partner,don't easily getting overexcited or simply jump into conclusion
kena ada specs tertentu dan border line yang perlu dideclare kan..

I rather have one and only fren rather have another 20s that finally 'drag me to hell'!

2 Comments:

At 10:57 PM, Blogger asm@di said...

jess!!! omg, i miss you!

well, kalau parent ko tinggal kat banting, berjiran la kite nampak. rumah aku on the way nak ke banting tu je.

god, time flies kan?

 
At 3:31 PM, Blogger Ngu-Yen said...

hoho..asmadi i miss u too !

jomm lah lepak, gosipan mcm dulu,
ur blog id ape beb?

 

Post a Comment

<< Home