Sunday, September 20, 2009

reading from the past

lama tak update blog pasalnye nunggu mood n timing yang fit, kiranya ni entry utk ujung tahun..ari ni 1 syawal, so kesempatan menulis, aku ucapkan "selamat hari raya" pada pengunjug blog aku nie (ada ke..?) nak mintak maap gak kot2 post aku ni ada yg offended sesiapa...
dan terima kasih pada kengkwn yg sent ucapan SMS hari raya

tahun ni kami beraya for the last time di ipoh, sebab mak akan pindah ke Banting end of this year, first raya sambutan mcm biasa...bangun awal subuh, semayang raya di masjid sg rokam...khutbah raya imam cerita perkara paling basic dlm islam, "aurat" dan "pergaulan muhrim dan bukan muhrim", balik umah mak pun sambung "khutbah" imam part 2 kat umah, after salam raya, distribute duit raya and possing raya...end session!

belah petang smentara nunggu asar nak pi ziarah cousin, aku naik bilik, lepak sambil baca majalah out dated issues...actually aku x berapa gemar sgt baca mag lelama, pasal nanti mesti terlepas byk promo, latest fashion or hot news..nak beli magzine pun aku terpaksa budget2...aku nengok jugak sapa yg jadik front cover, kalo yg aku minat eg. megan HOT, aku akn grab ajer beli even that was not my fav.mag. but sumtimes certain articel written was very good utk jadikan common guide and timeless reading




aku cros over one interesting artikel tentang keserasian pasangan..sekiranya anda 30an (anda=mestilah Wanita Gorgeous) dan lelaki anda 20an, fakta ditulis mengatakan hubungan jadi 'Goyah' sebab lelaki muda masih belum prepare utk hubungan yg lebih serius utk berkeluarga..tetapi jika anda wanita yg penyabar, anda akan hargai attitude mereka yg thrill dan exciting, bagi masa utk lelaki tersebut rasa selesa menempuh status monogami

tapilah ikut experience aku yg ntah apa2 nie, umur kekadang x main peranan sangat, ada gak yang lelaki yg dh berusia masih tak sampai2 stage dan seru utk berkomitmen,hmmm

perut rasa mual-mual, mayb nak adjust balik keadaan lepas puasa...nak kena 'maintain' satu hal
abg ipar aku sibuk ckp nampak aku dlm facebook..bila pulak aku ada dlm fb?
[ya, kengkwn.. sy masih duk dlm gua sebab x dak account fb till now]
oh, rupanya abg ipar aku ni fan member satu forum...then akak aku ckp "kantoii" ...alahh, kalo iye pun aku bukan posing maut mcm 'Gossip Girl' pun..tunggulah, one fine day aku akn create my very own profile in fb!

2 Comments:

At 11:26 PM, OpenID imranabduljabar said...

Entri ini adalah tarikh b'day aku. ;)

Selamat ber"I'm in Love"

 
At 9:18 PM, Blogger Ngu-Yen said...

hapie blated besdy.sifoooo

 

Post a Comment

<< Home