Thursday, January 26, 2006

that was so close....

minggu nie 'penangan' yang cukup kuat...untuk aku dan untuk seseorang yang untuk aku yang terkena tempias tempias dan 'kecuakannya'...bad luck yang selalu datang untuk menguji ketahanan diri..bersabar ajer lah yang

aku ade terbaca dalam artikel mengenai forecast utk org-org bercharacter seperti aku, this lady suggested me not getting involved seriously in certain relationship or business issue kerana aku akan menjadi mangsa keadaan, masalah tue sebenarnye not creating by me...
but aku hanya sekadar baca taklah percaya 100% telahan seseorang..kita manusia pandai jer merancang tapi ketentuan akhirnya akan datang dari tangan Tuhan.

penat semua...penat kerja..rasa cukuplah takat nie..need a short break and continue after CNY

kepada kengkawan kesayangan gue yang amat memahami, aku paham, mintak maaf sekadar di mulut takan mengubah hati masing masing, "rasa" itu tetap ada, once its done, its done forever!
honestly u all ve been great to me, its just me yang selalu sangat spoiled kan keadaan...

i hope our truly relationship will remain and insyaallah ill go thru thick n thin with u all guys!
thank n sorry 4 everything;

i love ya!
~jess

Tuesday, January 03, 2006

crazy beautiful

happie new year everybody! agak berabad jugak ako tak kesempatan mengupdate blog kesayangan ako...banyak benda nak cerita and banyak perkara yang dikongsi..

well, where i gonna start? how about relationship and lust...interesting kan..
i've read one article from my fav magazine, its sound like this:
"there are five aspests to any relationship that are crucial to its success: chemistry, compability, communication, common goals and timing;If you have chemistry paired with just one other aspect, you are better off than somebody who has all four without the chemistry, becoz that's what gets couples through the tough bits."
true enuf!

..1 minggu dlm tahun baru tak berlalu lagi, tapi aku lihat ramai yang telah melepasi
perubahan dari segi spiritual and mentally...begitu cepat manusia berubah dan ada org tanya kat ako, lebih kurang macam ni ayat nyer.."jess, sejak bila ko mula pikir perasaan orang lain esp stranger..??"
okey..aku rasa jawapan ikhlas dari aku adalah.."sejak aku percaya yang aku kena jaga pride sendiri dan takan melanggar prinsip hidup yang aku pegang selama ini" simple.


aku sesangat mendoakan agar tahun baru ini dapat memberikan aku satu saat di mana aku betul betul menghargai apa yang aku buat dan ketemu apa yang aku harapkan dan aku yakin dengan keputusan yang dibuat!
365 hari 2005 yang sweet sour aku simpan as memories..gud bye

thk darl..bagi gue lagu ini;)

Tetes airmata ku tak tertahan lagi Menanti kepastian tentang kita Kau masih juga bersamanya Masih mencintainya
Maafkanlah sayangku atas keadaan Kamu tak pernah jadi kekasihku Wajahnya selalu terbayang Saat kau di sisiku
Aku dan kamu takkan tahu Mengapa kita tak berpisah Walau kita takkan pernah satu Biarlah aku menyimpan bayang mu Dan biarkanlah semua menjadi kenanganYang terlukis di dalam hatikuMeskipun perih namun tetap selalu ada Di sini
Ku beri segalanya semampunya aku Meski cinta harus terbagi dua Mungkin kamu tak pernah tahu Betapa sakitnya aku

18 going on 27

whoaaa
masuk 2006..masuk lah umur aku di awalan 27..(udah tua ghupanyer...heheh)
kenapa aku pilih angka 18? sebab masa umur 18 tahun lah aku baru kenal dunia, kenal sapa lawan dan kawan, duduk berhijrah jauh dari keluarga..belajar berdikari..terbuka mata ako melihat keindahan dunia TUHAN tetapi sayang, banyak sangat kepura puraannya!

umur 27 patut ada azam baru.. tapi resolution aku tahun lepas pun banyak tertangguh, ada yang 50-50 in fact ada yang tak terbuat langsung..cuma azam kosong atau di atas kertas..aku rasa rugi aku tak gunakan masa yang pergi dengan sebetulnya tapi aku bersyukur sebab aku masih lagi bernafas dapat minum makan pakai dengan selesa sampai la ni..dan family aku sihat walafiat

dan aku mempunyai kengkawan yang sangat supportive...aku dah kenal bebudak ni dekat 9 tahun dah...bolehlah kata masak gak dengan perangai mereng memasing...ni kat bawah ni aku quoted balik kata kata ala azam depa utk thn 2006:


mrs king ... "aku tak sabo nak tunggu umur 30, sebab ako rasa at the age is age yang vogue and glamour!"
mrs lim ...."umur dah 27 tapi style tak mematang lagi, tapi aku tak nakk get involve wit serius business coz i only need companianship to talk"
mrs pae... "aku nak commitment in new relationship..."(hoooo yea..hooo yeaa...)
and me...question mark..?maybe i need a magic touch!

anyway i love u all gurl..may God bless us and happiness alwiz b ours!