Wednesday, April 26, 2006

Where'd you go?

Where'd you go? I miss you so
Seems like its been forever that you've been gone
Where'd you go?
I miss you so
Seems like its been forever that you've been gone
Please Come back home


She said somedays I feel like shit
Somedays I wanna quit and just be normal for a bit
I don't understand why you have to always be gone
I get along but your trips always feel so long
And I find myself trying to stay by the phone
'Cause your voice always helps me to not feel so alone
But I feel like an idiot, working my day around a call
And when I pick up I don't have much to say

Monday, April 17, 2006

i love mOnDay

lately i'm not kinda person who "hate monday" like before...
surprisingly, i'm looking forward to see "Monday"
lovely monday, sleepy monday, smiley monday...:)







gonna find job..!!!arghhh

Thursday, April 13, 2006

dan...

ari ari yang berlalu...memang memenatkan
pengalaman di bumi jakarta selama 6 ari sesuatu yang mengujakan, broken rules yang dipatuhi
thk to sopia, leila dapt ketemu gigi kita yang keren dan ketemu dengan "gigi" band in person ,menyaksikan showcase mereka di Indosiar, SCTV...great performance after all!
armand yang begitu soul dengan musicnya, showmanship waduhhh..best banget!
berjalan ke Bogor bersama Erwin and geng, sempat grooming, shopping ala2 kadar
terima kasih rakan rakan di sana esp Bea..etc..entah kapan ketemu lagi..

dan sekembali ke KL..penat lagi..nak mencari kerja baru..rasa tak menyempat nyempat nak memenuhi waktu waktu yang pergi...dan beberapa request yang tak berjaya aku penuhi..yaaa..ampun

tapi aku percaya di sebalik kesedihan dan kemuraman, pasti ader sesuatu yang gembira menanti..i believe "love" alwiz cherish our life, no matter wat happend
full of happiness..im in love now... the spark + vibe..hehehehe


bila yang tertulis untukku
adalah yang terbaik untukmu
kan kujadikan kau
kenangan yang terindah dalam hidupku
namun takkan mudah bagiku
meninggalkan jejak hidupku
yang tlah terukir abadi
sebagai kenangan yang terindah

Thursday, April 06, 2006

my 'IT' calling~Flashback

30 March 2006

today is my last day in Kompakar...after that.. "jobless gurl"
i left my 2nd career and i don't know why i'm felt so bad..maybe because i'm sad to leave my fellow collegue and whoever close with me there ;(
the past 1year and half seemed like yesterday when i first time came here,
so long my friends...


dan aku semestinya hilang focus sekejap...sebenarnya aku masih mencari my "niche"...
found out my true inner strength and strive hard to be succeed on day...
taknak lagi buat sesuatu sebab terpaksa...no never...


dah rasa macam "tua" untuk semua semua perkara..tapi Tuhan, aku
berdoa semoga perjalanan aku ke depan masih ade petunjuk yang terang dan peluang yang luas.. aku tak mau dilabelkan sebagai "angat-angat taik ayam" so aku kena buktikan
sesuatu untuk diri aku..aku tak nak hampakan hope mak ..apak..yang pada zahirnya aku takut
aku tak dapat penuhi harapan mereka sekiranya aku "failed"! failure disebabkan
kelemahan dan ketidaksungguhan sendiri! berusahalah jesse!!!


aku ingin membawa lari "jiwa kacau" aku for temporary breakaway...
rest, think and then start action...
6 08' S, 106 45' E.
above 25000 ft..., vertigo!